Opheffing reisbeperkingen voor Nederlanders

Tsjechië heeft per 15 juni reibeperkingen voor Nederlandse staatsburgers opgeheven. Nederland heeft groen licht gekregen door de Tsjechische autoriteiten, zodat er zonder coronatest en zonder aantoning van dringende redenen gereisd mag worden. 

De toespraak die Arnon Grunberg op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft gehouden en die heel wat wind deed opwaaien zal in heel veel Europese talen verschijnen. Uit initiatief van een aantal Centraal-Europese vertalers "Met vertalingen voor een betere maatschappij" wordt de tekst van de toespraak in elf andere talen vertaald, omdat Grunbergs woorden niet alleen Nederlanders maar alle Europeanen treffen, aldus de initiatiefnemers.

De Vlaamse roman en wereldwijde bestseller Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans werd inmiddels in 26 talen vertaald. Dankzij uitgeverij Argo komt er nu ook het Tsjechisch bij.

In de Tsjechische vertaling verschijnt nu het in vele talen verrtaalde boek van Eva Meijer Dierentalen. Een spannend relaas over communicatie tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen. 

Op 17 oktober 2019 om 19.30 uur vindt in de Praagse boekhandel Božská lahvice een feestelijke introductie van de Tsjechische vertaling van een van de meest curuciale Nederlandse romans van de 20ste eeuw plaats: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. Zijn Tsjechische vertaler Lukáš Vítek en zijn nicht Margreet de Boer worden geïnterviewd door Veronika ter Harmsel Havlíková.

Gypsy Music, in hun recente project ‘over de hele wereld in 80 minuten’, komt Bardolino opnieuw met een volledig nieuw programma geïnspireerd op de muziek van hun thuisland Tsjechië.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » De langste schaatsbaan op natuurijs

De langste schaatsbaan op natuurijs

03.03.2018
De langste schaatsbaan op natuurijs

Dankzij de barre winter dit jaar en aanhoudende vorst kon op het Lipnomeer in het zuiden van Tsjechië weer de langste schaatsbaan op natuurijs ter wereld geopend worden. Wat in Nederland niet kan, is nu in Lipno mogelijk: de baan is bijna 11 km lang en in de hele lengte 6 tot 8 meter breed.

Zin in schaatsen op natuureis? Kom naar het Lipnomeer in Tsjechië.

https://www.lipno.cz/volny-cas/brusleni/

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info