De beroemde Vlaamse schrijver Stefan Hertmans bezoekt Praag in het kader van de boekenbeurs Svět knihy, waar hij op 25 mei om 11:15 uur optreedt op de Praagse Výstaviště.

Op 4 mei 2024 om 14.00 uur treedt de Nederlandse journaliste Caroline de Gruyter op tijdens het United Islands of Prague Festival (Střelecký ostrov, DJ Stage). 

De nieuwe roman van de Nederlandse winnaar van de International Booker Prize Lucas RijneveldMijn lieve gunsteling, is net verschenen in het Tsjechisch.

De internationale bestseller Mary van de Nederlandse auteur Anne Eekhout is recentelijk in het Tsjechisch verschenen in de vertaling van Veronika ter Harmsel Havlíková.

De Nederlandse bestseller Aleksandra van Lisa Weeda is net verschenen in het Tsjechisch in de vertaling van onze Blanka Juranová.

Boheemse kerst

Een jubileumproject van Projectkoor Festina Lente olv Dirkjan Horringa
mmv La Pellegrina Kamerorkest en Tsjechische solisten.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Stefan Hertmans in Praag

Stefan Hertmans in Praag

20.05.2024
Stefan Hertmans in Praag

Stefan Hertmans (*1951) is een Vlaams romanschrijver, essayist en dichter. Zijn literaire werk heeft vele prijzen gewonnen en is in vele talen vertaald. Een van zijn meest succesvolle prozawerken is de roman Oorlog en terpentijn (Válka a terpentýn) uit de Eerste Wereldoorlog, die in 2020 verscheen bij uitgeverij Argo in de Tsjechische vertaling van Veronika ter Harmsel Havlíková. In 2022 publiceerde uitgeverij Garamond zijn romanverhaal De bekeerlinge (Konvertitka) uit middeleeuws Frankrijk, vertaald door Radka Smejkalová. Bij het schrijven ervan liet zich de auteur inspireren door oude aantekeningen die in het klooster Monieux werden gevonden. Op het festival Svět knihy Praha 2024 presenteert de auteur zijn nieuwe, fictieve roman De opgang (Vzestup), waarin hij de voetsporen volgdt van de Vlaamse SS'er Willem Verhulst. Stefan Hertmans gaat over zijn literair werk in gesprek met vertaalster Radka Smejkalová.

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info