In het Tsjechisch verschijn nu het tweede boek van de succesvolle Nederlandse schrijfster Eva Meijer. Het vogelhuis vertelt over het leven van bijzondere, eigenwijze amateurbiologe Len Howard.

De eerste vertaling van de Vlaamse bestsellerauteur Tom Lanoye is eindelijk ook in het Tsjechisch gepubliceerd. De onlangs verfilmde roman Het derde huwelijk verschijnt in de vertaling van Radka Smejkalová.

De toespraak die Arnon Grunberg op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft gehouden en die heel wat wind deed opwaaien zal in heel veel Europese talen verschijnen. Uit initiatief van een aantal Centraal-Europese vertalers "Met vertalingen voor een betere maatschappij" wordt de tekst van de toespraak in elf andere talen vertaald, omdat Grunbergs woorden niet alleen Nederlanders maar alle Europeanen treffen, aldus de initiatiefnemers.

De Vlaamse roman en wereldwijde bestseller Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans werd inmiddels in 26 talen vertaald. Dankzij uitgeverij Argo komt er nu ook het Tsjechisch bij.

In de Tsjechische vertaling verschijnt nu het in vele talen verrtaalde boek van Eva Meijer Dierentalen. Een spannend relaas over communicatie tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen. 

Op 17 oktober 2019 om 19.30 uur vindt in de Praagse boekhandel Božská lahvice een feestelijke introductie van de Tsjechische vertaling van een van de meest curuciale Nederlandse romans van de 20ste eeuw plaats: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. Zijn Tsjechische vertaler Lukáš Vítek en zijn nicht Margreet de Boer worden geïnterviewd door Veronika ter Harmsel Havlíková.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Antwerpse stadsdichter in Praag

Antwerpse stadsdichter in Praag

08.11.2018
Antwerpse stadsdichter in Praag


Programma van Maarten Inghels:

Internationale avond
17/11/2018, 19.00 - 22.00, Avoid Floating Gallery, Rašínovo nábřeží, náplavka pod Výtoní, Praha 2
Maarten Inghels (BEL) met Martin Glaz Serup (DNK), Dinko Telecan (HRV), Ján Gavura (SVK) en Emma Kausc (CZE).

Stadswandeling met stadsdichters
18/11/2018, 16.30 - 18.30, Ontmoeting: metro A Vyšehrad (richting Háje)
Maarten Inghels (Antwerpen) met Martin Glaz Serup (Kopenhagen), Dinko Telecan (Zagreb), Vít Janota en Josef Straka. Vanaf 19u een literaire avond in Café Kolíbka (Řeznická 10).

Internationale avond 
19/11/2018, 19.30 - 21.00, Café Elektric, Ovocný trh 6, Praha 1
Sylva Fischerová (Praag), Martin Glaz Serup (Kopenhagen) en Maarten Inghels (Antwerpen). Moderator: Josef Straka.

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info