De nieuwe roman van de Nederlandse winnaar van de International Booker Prize Lucas RijneveldMijn lieve gunsteling, is net verschenen in het Tsjechisch.

De internationale bestseller Mary van de Nederlandse auteur Anne Eekhout is recentelijk in het Tsjechisch verschenen in de vertaling van Veronika ter Harmsel Havlíková.

De Nederlandse bestseller Aleksandra van Lisa Weeda is net verschenen in het Tsjechisch in de vertaling van onze Blanka Juranová.

Boheemse kerst

Een jubileumproject van Projectkoor Festina Lente olv Dirkjan Horringa
mmv La Pellegrina Kamerorkest en Tsjechische solisten.

Brief voor de koning van Tonke Dragt komt in de vertaling van Jana Pellarová-Irmannová in het Tsjechisch uit.

Museum MORE in Gorssel heeft zondag 6 februari een unieke tentoonstelling van Tsjecho-Slowaaks realisme geopend. Ons kwam de eer toe om voor deze tentoonstelling het catalogus te vertalen. De tentoonstelling is tot 8 mei geopend en zeker het bezoek waard.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » 100 jaar Tsjechië en Slowakije in Nederland

100 jaar Tsjechië en Slowakije in Nederland

29.10.2018
100 jaar Tsjechië en Slowakije in Nederland

In Tsjechië en Slowakije komen in 2018 herdenkingen van drie keerpunten in hun geschiedenis tezamen. Honderd jaar geleden ontstaat Tsjechoslowakije, vijftig jaar later maakt de invasie van de Sovjet-Unie en andere leden van het Warschaupact een einde aan de "Praagse Lente" en vijfentwintig jaar geleden gaan Tsjechië en Slowakije ieder hun eigen weg als onafhankelijke staat.
Het is verrassend hoeveel dwarsverbanden met Nederland deze rijke geschiedenis kent. Het Tsjechische en Slowaakse gedenkjaar 2018 was een goede reden om hiernaar op zoek te gaan.

Vijfentwintig verhalen over raakvlakken met Nederland zijn in deze uitgave opgenomen: politieke en culturele, economische en sportieve, gewichtige en lichte, zakelijke en persoonlijke. Deze verhalen zijn geïllustreerd met speciaal voor deze uitgave gemaakte foto's.

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info