In de Tsjechische vertaling verschijnt nu het in vele talen verrtaalde boek van Eva Meijer Dierentalen. Een spannend relaas over communicatie tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen. 

Op 17 oktober 2019 om 19.30 uur vindt in de Praagse boekhandel Božská lahvice een feestelijke introductie van de Tsjechische vertaling van een van de meest curuciale Nederlandse romans van de 20ste eeuw plaats: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. Zijn Tsjechische vertaler Lukáš Vítek en zijn nicht Margreet de Boer worden geïnterviewd door Veronika ter Harmsel Havlíková.

Gypsy Music, in hun recente project ‘over de hele wereld in 80 minuten’, komt Bardolino opnieuw met een volledig nieuw programma geïnspireerd op de muziek van hun thuisland Tsjechië.

30 mei wordt in Praag de Tsjechische en Slowaakse vertaling van het boek Samen op de laan van Europa gepresenteerd. Het boek brengt de laatste honderd jaar van de Nederlands-Tsjecho-Slowaakse betrekkingen in kaart. De presentatie vindt plaats in aanwezigheid van de auterus Jan Hennemen, Kryštof Krijt en Pieter Goedhart. Voertaal: Nederlands en Tsjechisch.

Het legendarische kinderboek De sokkenvreters van de Tsjechische auteur Pavel Šrut met prachtige illustraties van Galina Miklíková heeft eindelijk ook de Nederlandse boekhandels bereikt. Dankzij de Nederlandse vertaling van Kees Mercks komen nu ook de Nederlandse kinderen te weten, waarom ze vaak maar een sok in de paar hebben.

Bent u van plan om uw wintersportvakantie in Tsjechië door te brengen? Wintersportfaciliteiten vindt u in dertien verschillende gebergtes op het Tsjechisch grondgebied met honderden wintersportcentra. Vanuit Nederland is de Ertsgebergte het snelst en makkelijkst bereikbaar, maar ook de meer oostelijk gelegen bergen, zoals de Beskiden bieden interessante mogelijkheden.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Mustafa Stitou in Tsjechië

Mustafa Stitou in Tsjechië

05.11.2017
Mustafa Stitou in Tsjechië

Stitou's poezië zal in het Nederlands en in de Tsjechische vertaling door Veronika ter Harmsel havlíková klinken.

15 november vanaf 18 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Dům čtení Městské knihovny v Praze, Ruská 192, Praha 10- Vršovice op. 

http://www.denpoezie.cz/events/setkani-s-islandskou-basnirkou-gerdur-kristny-a-nizozemskym-basnikem-mustafou-stitou/

16 november om 19 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Brno, Skleněná Louka, Kounicova 23 op.

https://www.facebook.com/events/1551511008249071/

17 november vanaf 18.30 uur in Avoid Floating Gallery in internationale gezelschap van dixhters uit Nederland, IJsland, Polen, Moldavië, Roemenië en Ierland.   

https://www.facebook.com/events/985155318292036

18 november vanaf 18 uur: avond van taalminderheden en gemeenschappen in Slovenský Dům, Soukenická 3, Praha 1

19 noverber vanaf 19 uur Internationale avond in Literární kavárna Řetězová, Řetězová 10, Praha 1

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info