In het Tsjechisch is inmiddels het derde boek van de Nederlandse bestsellerauteur Kluun verschenen.

In het Tsjechisch verschijn nu het tweede boek van de succesvolle Nederlandse schrijfster Eva Meijer. Het vogelhuis vertelt over het leven van bijzondere, eigenwijze amateurbiologe Len Howard.

De eerste vertaling van de Vlaamse bestsellerauteur Tom Lanoye is eindelijk ook in het Tsjechisch gepubliceerd. De onlangs verfilmde roman Het derde huwelijk verschijnt in de vertaling van Radka Smejkalová.

De toespraak die Arnon Grunberg op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft gehouden en die heel wat wind deed opwaaien zal in heel veel Europese talen verschijnen. Uit initiatief van een aantal Centraal-Europese vertalers "Met vertalingen voor een betere maatschappij" wordt de tekst van de toespraak in elf andere talen vertaald, omdat Grunbergs woorden niet alleen Nederlanders maar alle Europeanen treffen, aldus de initiatiefnemers.

De Vlaamse roman en wereldwijde bestseller Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans werd inmiddels in 26 talen vertaald. Dankzij uitgeverij Argo komt er nu ook het Tsjechisch bij.

In de Tsjechische vertaling verschijnt nu het in vele talen verrtaalde boek van Eva Meijer Dierentalen. Een spannend relaas over communicatie tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen. 

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Mustafa Stitou in Tsjechië

Mustafa Stitou in Tsjechië

05.11.2017
Mustafa Stitou in Tsjechië

Stitou's poezië zal in het Nederlands en in de Tsjechische vertaling door Veronika ter Harmsel havlíková klinken.

15 november vanaf 18 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Dům čtení Městské knihovny v Praze, Ruská 192, Praha 10- Vršovice op. 

http://www.denpoezie.cz/events/setkani-s-islandskou-basnirkou-gerdur-kristny-a-nizozemskym-basnikem-mustafou-stitou/

16 november om 19 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Brno, Skleněná Louka, Kounicova 23 op.

https://www.facebook.com/events/1551511008249071/

17 november vanaf 18.30 uur in Avoid Floating Gallery in internationale gezelschap van dixhters uit Nederland, IJsland, Polen, Moldavië, Roemenië en Ierland.   

https://www.facebook.com/events/985155318292036

18 november vanaf 18 uur: avond van taalminderheden en gemeenschappen in Slovenský Dům, Soukenická 3, Praha 1

19 noverber vanaf 19 uur Internationale avond in Literární kavárna Řetězová, Řetězová 10, Praha 1

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info