Opheffing reisbeperkingen voor Nederlanders

Tsjechië heeft per 15 juni reibeperkingen voor Nederlandse staatsburgers opgeheven. Nederland heeft groen licht gekregen door de Tsjechische autoriteiten, zodat er zonder coronatest en zonder aantoning van dringende redenen gereisd mag worden. 

De toespraak die Arnon Grunberg op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft gehouden en die heel wat wind deed opwaaien zal in heel veel Europese talen verschijnen. Uit initiatief van een aantal Centraal-Europese vertalers "Met vertalingen voor een betere maatschappij" wordt de tekst van de toespraak in elf andere talen vertaald, omdat Grunbergs woorden niet alleen Nederlanders maar alle Europeanen treffen, aldus de initiatiefnemers.

De Vlaamse roman en wereldwijde bestseller Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans werd inmiddels in 26 talen vertaald. Dankzij uitgeverij Argo komt er nu ook het Tsjechisch bij.

In de Tsjechische vertaling verschijnt nu het in vele talen verrtaalde boek van Eva Meijer Dierentalen. Een spannend relaas over communicatie tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen. 

Op 17 oktober 2019 om 19.30 uur vindt in de Praagse boekhandel Božská lahvice een feestelijke introductie van de Tsjechische vertaling van een van de meest curuciale Nederlandse romans van de 20ste eeuw plaats: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. Zijn Tsjechische vertaler Lukáš Vítek en zijn nicht Margreet de Boer worden geïnterviewd door Veronika ter Harmsel Havlíková.

Gypsy Music, in hun recente project ‘over de hele wereld in 80 minuten’, komt Bardolino opnieuw met een volledig nieuw programma geïnspireerd op de muziek van hun thuisland Tsjechië.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Mustafa Stitou in Tsjechië

Mustafa Stitou in Tsjechië

05.11.2017
Mustafa Stitou in Tsjechië

Stitou's poezië zal in het Nederlands en in de Tsjechische vertaling door Veronika ter Harmsel havlíková klinken.

15 november vanaf 18 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Dům čtení Městské knihovny v Praze, Ruská 192, Praha 10- Vršovice op. 

http://www.denpoezie.cz/events/setkani-s-islandskou-basnirkou-gerdur-kristny-a-nizozemskym-basnikem-mustafou-stitou/

16 november om 19 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Brno, Skleněná Louka, Kounicova 23 op.

https://www.facebook.com/events/1551511008249071/

17 november vanaf 18.30 uur in Avoid Floating Gallery in internationale gezelschap van dixhters uit Nederland, IJsland, Polen, Moldavië, Roemenië en Ierland.   

https://www.facebook.com/events/985155318292036

18 november vanaf 18 uur: avond van taalminderheden en gemeenschappen in Slovenský Dům, Soukenická 3, Praha 1

19 noverber vanaf 19 uur Internationale avond in Literární kavárna Řetězová, Řetězová 10, Praha 1

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info