Bent u van plan om uw wintersportvakantie in Tsjechië door te brengen? Wintersportfaciliteiten vindt u in dertien verschillende gebergtes op het Tsjechisch grondgebied met honderden wintersportcentra. Vanuit Nederland is de Ertsgebergte het snelst en makkelijkst bereikbaar, maar ook de meer oostelijk gelegen bergen, zoals de Beskiden bieden interessante mogelijkheden.


In het kader van het festival "Dag van de poëzie" worden literaire avonden georganiseerd waarbij het werk van o.a. Maarten Inghels voorgesteld zal worden. Maarten Inghels (1988) is dichter, schrijver en coördinator van De Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam volgde in 2011. Bloemlezingen uit die twee dichtbundels werden gepubliceerd in het Engels en het Duits. In 2012 verschenen zijn goed onthaalde roman De handel in emotionele goederen en het literaire non-fictieboek Een landloper op batterijen.

Zijn poëzie is door Veronika ter Harmsel Havlíková in het Tsjechisch vertaald.

In uitgeverij Pegasus verschijnt deze week Samen op de "laan van Europa", 100 jaar Tsjechië en Slowakije in Nederland. De auteurs Pieter Goedhart, Jan Henneman, Kryštof krijt, Rebecca Krijt en Ivo Mostert onhullen in dit ehrdenkingsbopek ter gelegenheid van 100 jaar bestaan van de Tsjechische en Slowaakse staat verrassende dwarsverbanden met Nederland.

Het nieuwste nummer van het poëzietijdschrift Awater publiceert de Nederlandse vertaling van gedichten van de Tsjechische schrijver, dichter en performer Jaromír Typlt.

Roman Helinski, de Nederlandse schrijver van De wafelfabriek, komt naar Praag om de Tsjechische vertaling van de roman te presenteren. De auteur en zijn Tsjechische vertaalster Blanka Juranová kunt u ontmoeten op 24 oktober 2018 om 18.00 uur in het café WAF-WAF, Bělehradská 67, Praag 2.

Op  2 oktober werd in het Weense Kunsthistorisches Museum de bijzondere overzichtstentoonstelling van het werk van Pieter Bruegel geopend. Werken van deze ongeevenaarde Vlaamse schilder werden uit galeriën van de hele wereld bijeengebracht.

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Mustafa Stitou in Tsjechië

Mustafa Stitou in Tsjechië

05.11.2017
Mustafa Stitou in Tsjechië

Stitou's poezië zal in het Nederlands en in de Tsjechische vertaling door Veronika ter Harmsel havlíková klinken.

15 november vanaf 18 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Dům čtení Městské knihovny v Praze, Ruská 192, Praha 10- Vršovice op. 

http://www.denpoezie.cz/events/setkani-s-islandskou-basnirkou-gerdur-kristny-a-nizozemskym-basnikem-mustafou-stitou/

16 november om 19 uur treedt hij samen met de IJslandse dichteres Gerdur Kristný in Brno, Skleněná Louka, Kounicova 23 op.

https://www.facebook.com/events/1551511008249071/

17 november vanaf 18.30 uur in Avoid Floating Gallery in internationale gezelschap van dixhters uit Nederland, IJsland, Polen, Moldavië, Roemenië en Ierland.   

https://www.facebook.com/events/985155318292036

18 november vanaf 18 uur: avond van taalminderheden en gemeenschappen in Slovenský Dům, Soukenická 3, Praha 1

19 noverber vanaf 19 uur Internationale avond in Literární kavárna Řetězová, Řetězová 10, Praha 1

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info