In het kader van het festival "Dag van de poëzie" worden literaire avonden georganiseerd waarbij het werk van o.a. Maarten Inghels voorgesteld zal worden. Maarten Inghels (1988) is dichter, schrijver en coördinator van De Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam volgde in 2011. Bloemlezingen uit die twee dichtbundels werden gepubliceerd in het Engels en het Duits. In 2012 verschenen zijn goed onthaalde roman De handel in emotionele goederen en het literaire non-fictieboek Een landloper op batterijen.

Zijn poëzie is door Veronika ter Harmsel Havlíková in het Tsjechisch vertaald.

In uitgeverij Pegasus verschijnt deze week Samen op de "laan van Europa", 100 jaar Tsjechië en Slowakije in Nederland. De auteurs Pieter Goedhart, Jan Henneman, Kryštof krijt, Rebecca Krijt en Ivo Mostert onhullen in dit ehrdenkingsbopek ter gelegenheid van 100 jaar bestaan van de Tsjechische en Slowaakse staat verrassende dwarsverbanden met Nederland.

Het nieuwste nummer van het poëzietijdschrift Awater publiceert de Nederlandse vertaling van gedichten van de Tsjechische schrijver, dichter en performer Jaromír Typlt.

Roman Helinski, de Nederlandse schrijver van De wafelfabriek, komt naar Praag om de Tsjechische vertaling van de roman te presenteren. De auteur en zijn Tsjechische vertaalster Blanka Juranová kunt u ontmoeten op 24 oktober 2018 om 18.00 uur in het café WAF-WAF, Bělehradská 67, Praag 2.

Op  2 oktober werd in het Weense Kunsthistorisches Museum de bijzondere overzichtstentoonstelling van het werk van Pieter Bruegel geopend. Werken van deze ongeevenaarde Vlaamse schilder werden uit galeriën van de hele wereld bijeengebracht.

Recensie van Wil

In het Tsjechische opinieblad Respect verscheen onlangs een lovende recensie op de roman Wil van de Vlaamse schrijver Jeroen Olyslaegers

Hoofdpagina » Nieuws » Nieuws » Antwerpse stadsdichter in Praag

Antwerpse stadsdichter in Praag

08.11.2018
Antwerpse stadsdichter in Praag


Programma van Maarten Inghels:

Internationale avond
17/11/2018, 19.00 - 22.00, Avoid Floating Gallery, Rašínovo nábřeží, náplavka pod Výtoní, Praha 2
Maarten Inghels (BEL) met Martin Glaz Serup (DNK), Dinko Telecan (HRV), Ján Gavura (SVK) en Emma Kausc (CZE).

Stadswandeling met stadsdichters
18/11/2018, 16.30 - 18.30, Ontmoeting: metro A Vyšehrad (richting Háje)
Maarten Inghels (Antwerpen) met Martin Glaz Serup (Kopenhagen), Dinko Telecan (Zagreb), Vít Janota en Josef Straka. Vanaf 19u een literaire avond in Café Kolíbka (Řeznická 10).

Internationale avond 
19/11/2018, 19.30 - 21.00, Café Elektric, Ovocný trh 6, Praha 1
Sylva Fischerová (Praag), Martin Glaz Serup (Kopenhagen) en Maarten Inghels (Antwerpen). Moderator: Josef Straka.

Voor onze dienstverlening maken we gebruik van cookies. Door gebruik van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer info